Home » Net geen dubbele cijfers voor DKS’17/Axel VR1

Net geen dubbele cijfers voor DKS’17/Axel VR1

De laatste poulewedstrijd in de voorronde van de beker werd door DKS’17 / FC Axel met overtuigende cijfers gewonnen. Na een furieuze opening (drie goals in tien minuten) stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Tachtig minuten later wees het scorebord een 9-3-eindstand aan. 

Ik weet niet of het officieel bestaat, maar Lianne had binnen tien minuten een hattrick-assist. Ze was bij alle drie de goals betrokken. Eerst gaf ze de bal diep op Caitlin, die na vier minuten het doelpuntenfestijn opende (1-0) en twee minuten later stuurde Lianne Gwen de diepte in, die in de korte hoek de keepster verraste: 2-0. Een slim steekpassje binnendoor op Dewi, die in de korte hoek afrondde, zorgde ervoor dat Lianne drie assists binnen tien minuten op haar naam had.

Oud-speelster Laura Hiel was aandachtig toeschouwster op de tribune en zij zag -net als de overige toeschouwers- dat de thuisploeg na deze vliegende start de voorsprong niet meer uit handen zou geven.

Een schitterende aanval na vijftien minuten, met Dewi en Lianne in de hoofdrol, inclusief een heerlijke panna van Caitlin, verdiende een beter lot, maar eindstation Caitlin schoot de bal helaas hoog over. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar de keepster van IJzendijke-2 wenste niet mee te werken. Pogingen van Dewi (2x), Caitlin (naast), Gwen (bovenkant lat), Nomie (over) en twee schoten van Lianne, waarvan de laatste fraai tot corner werd getikt, resulteerden niet in een grotere voorsprong. 

Na een half uur viel alsnog de 4-0. Gwen zette goed door, won het fysieke duel van twee tegenstanders, en zette met een prima pass Caitlin alleen voor de goalie, die koelbloedig de 4-0 binnenschoot. Twee minuten later stond het 5-0. De koningin van de assists in de eerste tien minuten scoorde de 5-0, maar of het zo bedoeld was, is te betwijfelen. Eigenlijk kunnen we het antwoord al meteen geven. Dit was niet de bedoeling….. De mislukte voorzet van Lianne belandde tot ieders verbazing achter de keepster van IJzendijke: 0-5.

Een merkwaardige goal, maar het was voor Lianne, die op het middenveld een sterk duo vormde met Lois (beiden vinden elkaar bijna blindelings), wel loon naar hard werken.

Doelvrouw Liza had in de eerste helft weinig te doen, maar wat ze moest doen, deed ze zeer alert. Een schot in de korte hoek van zeer dichtbij pareerde ze uitstekend. Vijf minuten voor het rustsignaal moest ze alsnog de bal uit het net vissen. Via een strafschop scoorden de bezoekers de 5-1. Vier minuten later tikte Gwen op aangeven van Caitlin van dichtbij de 6-1-ruststand binnen.

De tweede helft was amper begonnen of de 7-1 stond al op het scorebord. Niet iedereen was na de verplichte break blijkbaar wakker en Gwen dacht; ik begin eens aan een solo, die ze doeltreffend afrondde. 

Na deze treffer verslapte de focus bij de thuisploeg. De verdedigers Elyse, Jennifer, Marisha en Meike kregen het steeds drukker en ondanks drie fraaie reddingen van Liza stond het toch 7-2, nadat IJzendijke via een rebound scoorde. 

Na een assist van Lianne scoorde Samantha in de tachtigste minuut de 8-2. Kort daarna scoorde IJzendijke uit een corner met een knappe kopbal de 8-3, maar het slotakkoord was voor Dewi die op aangeven van opnieuw Lianne de 9-3 eindstand vastlegde.

Groot compliment nog voor Tamar. Onze speelster van dames-3 speelde vandaag met dames-1 mee en ze kan terugkijken op een foutloze wedstrijd!