Home » Opnieuw zes doelpunten voor MO19 in een uitwedstrijd

Opnieuw zes doelpunten voor MO19 in een uitwedstrijd

Het was qua scoreverloop een kopie van de bekerwedstrijd tegen Kloetinge MO19-2. Ruststand 0-3, eindstand 0-6. Het verschil was echter dat er afgelopen zaterdag voor elke meter moest worden geknokt, want de Brabanders boden fysiek gezien flinke tegenstand. Dankzij drie doelpunten in zes minuten én een snelle goal na de rust was het verweer van de thuisploeg gebroken en kon MO19 uitlopen naar een riante zege.

Zonder Esmay, Lara, Mila en Nina, maar mét Sofie en Sophie (MO17) reisden we af naar Lepelstraat. De tegenstander speelt eveneens in het blauw, maar gelukkig hadden ze nog een zwart reservetenue op het sportpark liggen. Lepelstraatse Boys begon sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten kwamen we niet over de middenlijn. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar de eerste kans was voor ons. Danique stuurde Kim (B) diep, die alleen voor de keepster kwam. De bal werd tot corner verwerkt. 

De hoekschop vanaf de linkerkant werd genomen door Yvana, die de bal niet op de achterlijn legde, maar op de zijlijn. “Hoe kun je nou zó een corner nemen?”, riep ik vanaf de zijkant. Terwijl ik verwachtte dat de stok van de cornervlag in twee stukken bij de eerste paal zou belanden, had ik achteraf gezien beter mijn mond gehouden….. Twee verdedigsters waren blijkbaar ook verrast, want op merkwaardige wijze verdween de bal in het net. Met stip de lelijkste goal ooit gescoord vanuit een hoekschop. De vreugde was er niet minder om.

De beelden die Nancy maakte, (waarvoor heel veel dank) bewijzen dat er geen gat in het zijnet zat, maar dat het een zuiver doelpunt is.

Drie minuten later mocht Kim, vandaag onze aanvoerster, opnieuw op de keepster afgaan (assist Amy). Zonder aarzelen schoot ze de 0-2 binnen. En opnieuw drie minuten later reageerde Emma alert op een pass van Laura en scoorde ze de 0-3. Drie goals in zes minuten! De Brabantse ploeg kwam deze dreun niet meer te boven. Bovendien hadden ze geen antwoord op de snelle uitbraken van Anouk, Sophie, Emma en Kim, die beurtelings door onze middenvelders (Laura, Danique en Yvana) werden gelanceerd.

Onze verdedigers (Fieke, Esmée, Lotte, Kim G. en Sofie) speelden zeer sterk. Lepelstraatse Boys drong fel aan, ging de duels niet uit de weg, maar onze defensie hield knap stand. Pas in de 44e minuut werd het écht gevaarlijk voor de goal van Sanne, maar de bal ging voorlangs, waarna Fieke de bal kon opruimen.

Binnen één minuut na de pauze stond het al 0-4. De specialiteit van het huis werd weer eens uit de kast gehaald (vanaf de aftrap meteen naar voren) en de gekozen tactiek werkte perfect. Emma scoorde uit een voorzet van Sophie.DKS’17 / FC Axel kreeg kansen op een grotere voorsprong, maar vrije trappen van Sophie en Yvana gingen over. Pogingen van Anouk, Kim, Emma en Sophie vonden eveneens het net niet. Yvana had acht minuten voor het einde meer succes. Een bal van de linksback naar de laatste vrouw werd slecht aangenomen, waarna Yvana de bal afpakte en de 0-5 binnenschoot. De koek was nog niet op. Twee minuten na de 0-5 scoorde Amy op aangeven van Sophie de 0-6. Haar eerste goal sinds héééééél lang geleden. Het schot van de jongste speelster op het veld zat er overigens wel lekker in. Loeihard in de linkerhoek.