Home » Knieblessure Anouk is domper op knappe overwinning

Knieblessure Anouk is domper op knappe overwinning

Ik hoop dat het geen trend wordt, want dan houden we weinig speelsters over ☹. Voor de tweede keer op rij moest er een ambulance worden opgeroepen voor een speelster van MO19. Ditmaal was Anouk de pineut. Haar tegenstandster nam een sliding en Anouk stapte op haar been, waardoor ze uit balans raakte en haar rechterknie in diverse, onnatuurlijke posities kronkelde. 

Een ongelukkig moment met vervelende gevolgen. Foto’s in het ziekenhuis wezen uit dat er een scheur in haar knieband zit. Tien dagen in een brace en zes weken herstel (minimaal) is de eerste prognose.

Onze EHBO’er (Peter) was gelukkig aanwezig, zodat de eerste hulp meteen kon worden geboden. Het bizarre is dat ik gisteren nog een appje naar de voorzitter van v.v. Steen stuurde, omdat ik wist dat ze gingen vergaderen over de nieuwe maatregelen. Zorg dat de deur tegenover de kleedkamers open is, zodat iedereen bij de sleutels van de hekwerken kan voor het geval een ambulance het veld op moet……

Tja, ik had misschien beter dat appje niet verstuurd…..

De blessure van Anouk was een domper op de zege, die MO19 boekte. Krabbendijke is een geduchte tegenstander. Ook zij wonnen van Kloetinge MO19-2 en van Lepelstraatse Boys. We wisten dat het fifty-fifty zou worden. Krabbendijke zou bij winst de koploper in onze klasse worden. Zover kwam het niet. Onze meiden begonnen fel aan de wedstrijd en profiteerden van het feit, dat de bezoekers vrij laat arriveerden en amper een warming-up hadden gedaan. Met een subliem passje zette Danique Emma alleen voor de keepster, die in de verre hoek raak schoot: 1-0. 

DKS’17 / FC Axel, zonder Mila, Lara en Esmay, combineerde er in de beginfase lustig op los. Regelmatig was er one touch voetbal te zien. Chelsea, die de voorgaande duels wegens haar werk niet kon bijwonen, zat net als ik te genieten van de combinaties van onze meiden. Ook de toeschouwers op de dijk zagen dat de thuisploeg lekker bezig was. 

Na het eerste kwartier kwam Krabbendijke sterk opzetten en na een fraaie aanval viel de gelijkmaker. Centrale middenvelder Laura was dicht bij de 2-1 (schot ging naast) en Indy (zij verving Sanne die met dames-1 op pad was) redde knap op een inzet van dichtbij. 

Tien minuten na de gelijkmaker zette Danique ons team weer op voorsprong. Emma was de aangeefster, Danique, die ’s morgens nog naar de kapster was geweest en een méér dan uitstekende eerste helft speelde, (ik zie de link ook niet, maar beide feiten zijn waar en geloof me, Danique snapt deze opmerking 😉), schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen: 2-1.

Vijf minuten voor de rust werd het spel wegens de blessure van Anouk onderbroken. Na overleg met de speelsters en de scheidsrechter werd besloten om verder te spelen.

De tweede helft werd een slijtageslag. De duels waren fel, stevig, scherp, maar absoluut niet gemeen of onsportief. Deze wedstrijd was op het lijf van Kim Gauwe geschreven. Onze aanvoerster, die nooit terugtrekt en qua inzet altijd een dikke voldoende scoort, toverde de ene na de andere perfecte sliding uit de hoge hoed. Kim was niet de enige die sterk stond te verdedigen. De andere speelsters deden niet voor haar onder. 

Nina was als linksback wederom lastig om voorbij te komen. Haar tegenstandster probeerde van alles, maar kwam er simpelweg niet voorbij. In het midden werkten Esmée en Lotte zich een slag in de rondte en op rechts knokte Fieke, die in de ochtend net als Esmée en Yvana al met MO17 had meegedaan én last van haar lies had, voor elke meter. 

Fieke, Esmée en Yvana waren niet de enige speelsters, die al een wedstrijd in de benen hadden. Amy speelde mee met MO15, in en tegen Terneuzen. De eerste helft als doelvrouw (ze hield knap de nul!) en de tweede helft als speelster. Dat ze er zaterdagmiddag met kramp vanaf moest, was geen schande, en  het gaf nogmaals aan dat er aan werklust geen gebrek was. Op het middenveld konden we weer een beroep doen op Sofie (MO17) en ditmaal was ook Emma de Visser (MO17) van de partij. Beiden kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.

In de tweede helft kreeg Danique een mooie kans op de 3-1. Na een cadeautje van de keepster, die de bal recht in haar voeten speelde, schoot de jongere zus van Anouk net naast. Kim Baert mocht daarna ook oog-in-oog met de goalie aanleggen, maar ook zij slaagde er niet in om de marge te vergroten. Via de doelvrouw ging de bal naast, waardoor de wedstrijd spannend bleef. 

Sterk verdedigen, aanstekelijk veel werklust en goed keeperswerk van Indy zorgden ervoor dat het geen 2-2 werd. Sterker nog, de voorsprong werd uitgebreid. Een diepe bal van Indy werd door de verdedigers van Krabbendijke verkeerd getaxeerd, waarna Yvana vanaf de rechterflank vanaf twintig meter de bal net onder de doellat binnenschoot: 3-1.

De vreugde was van korte duur. Drie minuten later scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer: 3-2. Een spannende slotfase volgde, maar op aangeven van Emma van Acker, schoot Emma de Visser vlak voor tijd de bal feilloos over de keepster van Krabbendijke, waarna de zege ons niet meer kon ontgaan.

In de slotfase omspeelde Kim Baert de keepster, waarna ze uit een moeilijke hoek de bal over het lege doel schoot. De 5-2 zou teveel van het goede zijn geweest. Op basis van het vertoonde spel had Krabbendijke misschien recht op een punt, maar het kwartje viel voor ons de goede kant op en gemeten naar de opgelegde kansen was de zege ook weer niet gestolen.Op basis van het doelsaldo staat MO19 nu verrassend derde. Zaterdag spelen we uit tegen Halsteren, de nummer één van de ranglijst.