Home » MO17 door in de beker na monsterzege op Vogelwaarde

MO17 door in de beker na monsterzege op Vogelwaarde

MO17 heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Na de 1-0-nederlaag doordeweeks tegen Terneuzen waren de kansen van MO17 verre van gunstig, maar dankzij een zege met dubbele cijfers, én het feit dat Sluis / Aardenburg ‘slechts’ met 4-0 van Terneuzen won, zijn de meiden van MO17 alsnog door in het bekertoernooi. Het doelsaldo is +1 in het voordeel van DKS’17 / FC Axel.

MO17 begon afwachtend aan het duel tegen Vogelwaarde. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na achttien minuten opende Loïs de score. Vanaf ruim twintig meter schoot ze de bal over de keepster van de thuisploeg.

Twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Na een diepe bal op hun spits scoorde Vogelwaarde de 1-1. Een domper voor onze meiden, want doelvrouw Indy had tot dat moment niet meer te doen gehad dan het verwerken van enkele terugspeelballen. 

Acht minuten later was de voorsprong weer een feit. Na een dieptepass van Fieke scoorde Anouk de 1-2. Op aangeven van Sophie scoorde Loïs de 1-3 en toen zes minuten voor het rustsignaal Anouk na een pass van Emma de 1-4 maakte, was de wedstrijd in principe al gespeeld.

De voorsprong had nog hoger kunnen zien, maar Veerle, Anouk, Esli, Loïs en Sophie kregen een goede kans, maar vonden niet het net.

We wisten van te voren, dat het doelsaldo wel eens bepalend kon zijn voor het wel of niet doorgaan naar de volgende bekerronde, maar Erwin en ik besloten om dit tijdens de rust niet aan te kaarten. Blijven overspelen, combinaties zoeken en het spelplezier behouden, dan zouden de goals vanzelf moeten vallen.

Het bleek een juiste beslissing te zijn. Onze meiden gingen gestaag door op zoek naar meer goals zonder zich te overhaasten. Acht minuten na de rust schoot Sophie op schitterende wijze een vrije trap vanaf twintig meter binnen (1-5). Op aangeven van de jongste speelster op het veld (Amy) scoorde Esli de 1-6. 

De twaalfjarige Amy speelde in de eerste helft als laatste vrouw, maar verhuisde na de rust naar de voorhoede. Op beide posities scoorde ze een dikke voldoende. 

Achterin had Indy weinig te doen. Dankzij goed verdedigen van de vier verdedigers voor haar beleefde ze een rustige zaterdagochtend. 

De 1-7 was opnieuw op naam van Loïs (assist Esli). MO17, zonder de afwezigheid van vijf vaste speelsters, ging op de automatische piloot verder. Twee minuten na de 1-7 scoorde Loïs opnieuw. Ditmaal was Kristel de aangeefster.

Op de linkerflank vochten Romy en Veerle stevige duels met hun tegenstanders uit. Veerle werd meerdere malen stevig omver gebeukt, maar ze gaf geen krimp en stond evenzoveel keer weer op om het duel opnieuw aan te gaan. 

Met nog tien minuten op de klok scoorde Sophie op aangeven van Romy de 1-9. Vlak voor het begin van de tweede helft was haar nog gevraagd waarom ze het niet een keer probeerde om vanaf 25 meter op doel te schieten? Als je zo’n wapen op zak hebt, mag je het best een keer gebruiken hoor! “Tja, daar denk ik eerlijk gezegd niet aan tijdens de wedstrijd”, was haar antwoord. Zaterdagmorgen om 12:34 uur dacht ze er wél aan. De keepster, die op zich geen slechte partij keepte, maar de pech had dat vijf van de elf goals onder de lat vielen, was kansloos op de prachtige poeier van Sophie: 1-9. Schoten van Yvana en opnieuw Sophie werden door de keepster goed gepareerd, maar twee minuten later scoorde Loïs na een assist van Anouk alsnog de 1-10. Het slotakkoord was voor Esli die na een pass van Anouk op avontuur ging en de 1-11 binnenschoot. Achteraf gezien een belangrijke goal, want met slechts één doelpunt verschil ten opzichte van Sluis / Aardenburg is MO17 door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.